Wat betekent de persconferentie voor “Evenementen”?

Wat betekent de persconferentie voor “Evenementen”?

‘Het prille begin van de weg terug’, zo opende minister president Rutte de persconferentie. Helaas spreekt de politiek telkens over “evenementen” zonder daarbij de zelf aangebrachte differentiatie te benoemen. Dat is érg onduidelijk. Hieronder de uitleg:

*Evenementen die een vergunningsplicht hebben zijn tot 1 september 2020 verboden. Dat zijn “grote evenementen” in de openbare ruimte die toegankelijk zijn voor bezoekers. Dus geen Vierdaagse, Pinkpop, Zwarte Cross en Sail. Ook het betaalde voetbal blijft gesloten.

*S4Events organiseert vooral besloten B2B evenementen (dus zonder vergunningsplicht en niet openbaar toegankelijk). Deze evenementen blijven verboden tot 20 mei. Op dinsdagavond 12 mei wordt weer bekendgemaakt of de maatregelen verlengd worden.

Deze uitkomst is belabberd voor al die klanten die een “klein evenement” gepland hebben, begin juni (en dat zijn er véél). Nu annuleren of verplaatsen betekent veel annuleringskosten maken. Er is immers geen verbod voor juni dus is de klant dan de annulerende partij. Leveranciers in de branche hebben het moeilijk. Voor de bühne veel saamhorigheid en coulance, daarachter probeert iedereen te pakken wat ‘ie kan…
S4Events zal niet de contractueel afgesproken annuleringsvoorwaarden incasseren, maar per geval in samenspraak met onze leveranciers de best mogelijke oplossing zoeken. Net zoals in vele andere branches betekent dit vaak (deels) een waardevoucher.

NO COMMENTS

POST A COMMENT