Waarom een online event door een evenementenbureau?

Online Event

Waarom een online event door een evenementenbureau?

Belangrijke vragen om jezelf te stellen wanneer je een online evenement gaat organiseren: kan ik het zelf of kan ik bij de organisatie de hulp van een communicatie- en evenementenbureau goed gebruiken? Weet ik zeker dat mijn boodschap overkomt, dat alles 100% technisch werkt en heb ik overal aan gedacht?

Het antwoord is niet altijd eenvoudig, kan per evenement verschillen en begint vooral bij jezelf. Er zijn vele tools die ontzettend makkelijk en tegen geringe kosten heel goed werken. Zeker voor online evenementen of bijeenkomsten waarbij de vorm wat meer neigt naar een webinar of livestream met bijvoorbeeld één of enkele sprekers die een eenvoudige boodschap hebben.

Ook zijn er inmiddels veel aanbieders van AV-techniek, die steengoed zijn in camerawerk, technische realisatie en online streamingsdiensten.
Maar hoe breng je vervolgens je boodschap? Hoe breng je de doelstelling en doelgroep in kaart, hoe bewaak je de impact en de dynamiek van je online evenement? Net als met een fysiek evenement zijn er binnen een online evenement meerdere disciplines die samen moeten komen om het perfecte (online) congres of evenement te organiseren.

S4Events helpt je bij jouw hybride of online evenement.

Wanneer jouw evenement meer behelst, een grote impact moet maken of andere belangrijke marketing/communicatie doelstellingen heeft, kom je al gauw in onze discipline terecht: Event-Marketing en Live-Communicatie. Ook een online event is namelijk meer dan alleen het zenden van een “opgelezen tekst”, een uitgebreide vergadering of het uitspreken van een persoonlijke boodschap.

Stel jezelf de vraag, net als bij ieder ander evenement: wat wil je bereiken met je online event? Welke online en offline campagne hoort hierbij? Wat zijn de communicatie doelstellingen? Wie is je doelgroep? Wat is het doel en de boodschap en hoe pas je dit online toe?

Het is online nóg moeilijker om impact te maken met je event. En het maken van een onvergetelijke indruk, of dat nou online of offline is, is nu precies datgene waar wij als bureau van meerwaarde kunnen zijn. Bedenk ook goed dat je als merk altijd bouwt aan je merkwaarde, uitstraling, reputatie en branding. We zien nu vaak dat deze strenge eisen en wensen over de merkuitstraling nog weleens worden vergeten. Wij zijn marketing-communicatie-specialisten gericht op live. Ook wanneer iedereen naar een eigen scherm kijkt. Misschien wel juist als iedereen naar een scherm kijkt!

De jaren waarin een evenement niet meer was dan een spreker met een Powerpoint presentatie liggen al ver achter ons. Laten we online die stappen dan ook maken en niet vervallen in verouderde vormen van zenden. Engagement, interactie en écht de connectie maken.
Wanneer je dit bedenkt is de meerwaarde van een bureau duidelijk. Wij als S4Events kunnen je helpen bij de selectie van de allerbeste tool, de technische set-up, de productie, online en offline communicatie en het toesturen van de starter-kit aan je gasten. En belangrijk: het creëren van content vooraf, tijdens en na afloop van je online evenement.

Wij zijn je ideale en onafhankelijke collega die je adviseert en begeleidt, zodat we samen kunnen creëren. Bel ons en we creëren graag met je mee.

NO COMMENTS

POST A COMMENT