Blog

Hier is het dan: het protocol voor zakelijke evenementen conform RIVM-richtlijnen

Dit protocol bevat richtlijnen voor opdrachtgevers, organisatoren, accommodaties, toeleveranciers en bezoekers van zakelijke bijeenkomsten. Hieronder wordt verstaan vak- en consumentenbeurzen, corporate events, congressen en vergaderingen.
Publieksevenementen als concerten en festivals vallen uitdrukkelijk buiten de scope van dit protocol, aldus de samenstellers van dit protocol, het Eventplatform.nl. In dit platform bundelen 7 brancheorganisaties hun krachten. De .PDF downloaden of nalezen kan VIA DEZE LINK.

De nieuwe trend is positief ! (ook al verandert er niets)

Wat fijn dat we gestart zijn met de exit strategie (ja ja: onder voorbehoud). Vanaf 1 juni mogen we events organiseren t/m 30 aanwezigen en vanaf 1 juli met 100 aanwezigen (incl. personeel).
Voor organisatoren van besloten evenementen verandert er weinig. Vanwege de onduidelijkheid zijn alle events t/m de zomervakantie al geannuleerd of verplaatst. Het gros van onze opdrachten is sowieso voor meer dan 100 gasten en dit blijft verboden. Tot wanneer blijft onduidelijk…
Toch zijn we positief, we mogen weer wat! Wil je een kleinschalig evenement plannen? Wil je precies weten wat wel en niet kan en hoe we de gezondheid van jouw gasten beschermen?
Ik kom graag (alleen en met gewassen handen) naar je toe met een hoofd vol ideeën om samen vrijblijvend te brainstormen over jouw evenement.

Wat betekent de persconferentie voor “Evenementen”?

‘Het prille begin van de weg terug’, zo opende minister president Rutte de persconferentie. Helaas spreekt de politiek telkens over “evenementen” zonder daarbij de zelf aangebrachte differentiatie te benoemen. Dat is érg onduidelijk. Hieronder de uitleg:

*Evenementen die een vergunningsplicht hebben zijn tot 1 september 2020 verboden. Dat zijn “grote evenementen” in de openbare ruimte die toegankelijk zijn voor bezoekers. Dus geen Vierdaagse, Pinkpop, Zwarte Cross en Sail. Ook het betaalde voetbal blijft gesloten.

*S4Events organiseert vooral besloten B2B evenementen (dus zonder vergunningsplicht en niet openbaar toegankelijk). Deze evenementen blijven verboden tot 20 mei. Op dinsdagavond 12 mei wordt weer bekendgemaakt of de maatregelen verlengd worden.

Deze uitkomst is belabberd voor al die klanten die een “klein evenement” gepland hebben, begin juni (en dat zijn er véél). Nu annuleren of verplaatsen betekent veel annuleringskosten maken. Er is immers geen verbod voor juni dus is de klant dan de annulerende partij. Leveranciers in de branche hebben het moeilijk. Voor de bühne veel saamhorigheid en coulance, daarachter probeert iedereen te pakken wat ‘ie kan…
S4Events zal niet de contractueel afgesproken annuleringsvoorwaarden incasseren, maar per geval in samenspraak met onze leveranciers de best mogelijke oplossing zoeken. Net zoals in vele andere branches betekent dit vaak (deels) een waardevoucher.

S4 staat in de “Haerlems Bodem”

S4Events staat met een leuk artikel in de “Haerlems Bodem”. Wil je het nalezen?
Check: https://haerlemsbodem.nl/gesprek-met-zzpers-vreselijke-om-hier-evenementen-te-organiseren/

Frank Bohm, zelf ook zzp’er in de evenementen, interviewt de komende tijd zzp’ers over hun bestaan in deze bijzondere tijden. Als vijfde is Sven Steverink aan de beurt.

Bedankt voor het leuke interview, Frank!

Virtual VrijMiBo

Nu dat de meeste collega’s moederziel alleen thuis aan de slag zijn, zou een gezamenlijke weekafsluiting zo goed zijn voor de team-spirit. Samen borrelen in het echt zit er even niet in en virtueel proosten is ook maar een slap aftreksel, Maar niet bij S4Events!
Wij ontvangen de directeur / manager / CEO in onze studio in Haarlem of gaan bij hem/haar op bezoek. We streamen het dankwoord en de peptalk live, waarna we nog een uurtje een gezellige online-kroeg hosten. Met een echte DJ die snel inspeelt op verzoekjes, rad van fortuinlijke muziek en met een pubquiz op maat (incl. vragen over bedrijf en collega’s).
De totale kosten voor een borrel van een uur met alle techniek en DJ apparatuur bedraagt slechts € 375,=. Misschien wel het goedkoopste evenement dat ooit georganiseerd werd (elk nadeel heb z’n…).
We komen slechts met z’n tweeën (beeldtechnicus en DJ/presentator), wassen onze handjes en houden 1,5 meter afstand.

Als leuke extra is er nu de mogelijkheid om een uniek op maat gemaakt optreden te boeken van een bekende artiest. Dit concert is exclusief voor de gasten te volgen. Klein, intiem akoestisch vanuit de woonkamer van de artiest.

Blog_02

Welke event mag nu wel / niet met de corona-maatregelen?

Er is nogal wat onduidelijkheid over de termijn waarop verschillende vormen van evenementen nu verboden zijn of niet. Hieronder de huidige regels:

Evenementen die een gemeentelijke vergunningsplicht of meldplicht hebben zijn tot 1 juni 2020 verboden. Dat zijn evenementen in de openbare ruimte die vrij toegankelijk zijn voor bezoekers (eventueel door middel van de koop van een kaartje).

S4Events organiseert vooral besloten B2B evenementen (dus niet openbaar toegankelijk). Deze evenementen zijn tot en met 6 april 2020 verboden. Dus deze evenementen zijn, zonder tegenbericht, niet verboden na 6 april 2020. Deze regel geldt op het moment van schrijven en is dus ongeacht het bezoekersaantal .

Deze maatregel wordt uiterlijk 6 april 2020 heroverwogen. Het kan dus zijn dat hier snel iets aan verandert. Houdt onze blog in de gaten voor de laatste updates.

Uitzonderingen zijn:

a) vergaderingen van de gemeenteraad als ook de Staten-Generaal (100 personen)

b) continuering van instellingen en bedrijven (100 personen)

c) uitvaarten, huwelijken en kerkdiensten (30 personen)

Voor a t/m c geld dat een minimale afstand van 1,5 meter gewaarborgd moet zijn.

 

Blog_03

Een event na de zomervakantie? Opschieten!

We snappen het: niemands hoofd staat nu naar het plannen van evenementen… Maar dat zou wel moeten! Alle events t/m de zomervakantie worden nu verplaatst naar de 2e helft van 2020. Evenementenlocaties raken overvol. Wil je na de zomer iets organiseren, moet je nu schakelen! S4Events is gewoon geopend en plant (op veilige afstand) jouw event!
En na de zomervakantie hebben we echt wel wat te vieren / communiceren / reflecteren.

Blog_04

Nieuw themafeest: Wij spelen het EK wél

Die mooie sportzomer van 2020 met F1, EK en olympische spelen… Het zal een jaartje moeten wachten… maar niet bij jouw bedrijf! Want wij spelen het EK wél. Met landenteams in passende shirts, met heerlijke Europese buffetten en DJ’s en artiesten die een echt voetbalsfeertje neerzetten. Op een locatie naar keuze of WKR-vrij op eigen terrein. Wij leggen een grasmat en organiseren een bubble football toernooi. Hier wordt nog jaren over gepraat.